Egyszerű recept, csak összekevered és mehet is a sütőbe
Adag 4
Sütési idő 35 percperc
Elkészítés ideje 45 percperc
Hozzávalók
2 és féldbbanán
2dbtojás
60ggluténmentes zabliszt(darált zabpehely)
40gkókuszliszt
1csomagvaníliás zero eritrit (vagy aroma)(elhagyható)
30mlolvasztott kókuszolaj
1csipetsó(kihozza az édes ízeket)
1/2csomagsütőpor(lehet ez is gluténmentes)
60gétcsokoládé darabolva lehet több is :)
5-6dbdió/pekándió (díszítésnek)
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra (alsó-felső sütés), és bélelj ki egy kenyérformát sütőpapírral vagy kend ki olajjal.
A banánokat villával törd pépesre, majd keverd hozzá a tojásokat, kókudzolajat és a vaníliát
Egy másik tálban keverd össze a kókusz- és zablisztet, sütőport, és sót.(ha zabpelyhet használ, akkor először aprítóban daráld le és úgy használd fel)
Öntsd a száraz hozzávalókat a banános masszához, keverd össze óvatosan, amíg épp összeáll. Ha használsz diót vagy csokit, most add hozzá.
Ha extra mutatósra szeretnéd, a tetejére tehetsz egy fél banánt félbevágva, extra csokidarabokat és diót sütés előtt.
Sütés:Öntsd a masszát a formába, simítsd el a tetejét.Süsd kb. 30-35 percig, amíg a közepe is átsül (tűpróbával ellenőrizd!, nem minden sütő egyforma).
🌱 Tipp:Még finomabb lesz másnapra! (tudom ezt nehéz kivárni, én sem szoktam😊)
Extra tipp
✨ A banánhéjat ne dobd ki, hanem készíts belőle tápanyagokban dús locsolóvizet. :)(videót megtalálod a TikTok oldalamon)