Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Törd a banánt villával pépesre, majd keverd el a lágy zsiradékkal. Add hozzá a reszelt sárgarépát és 1 tk vaníliát, alaposan dolgozd össze.Egy tálban keverd össze a liszteket, szódabikarbónát és sót, glicint, majd add a banános–répás masszához.Forgasd bele a az apróra vágott pisztáciát és a csokoládé darabokat.Evőkanál vagy fagyikanál segítségével adagold a tésztát a sütőpapírra és egy villával kissé lapítsd le a gombócokat.
Süsd 12–16 percig, amíg a széle már megpirult. Figyelj rá, hogy ne süsd túl, így kívül roppanós, belül omlós marad.
Hagyd a kekszeket a tepsin pár percig pihenni a sütés után, majd óvatosan helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Krém:Egy marék pisztáciát tegyünk az aprítóba, adjuk hozzá a joghurtot és a fehérjét, majd turmixoljuk össze. A kihűlt kekszek tetejét bekenjük és extra aprított pisztáciával vagy csokival tovább díszítjük.
Extra tipp
✨ Egy pohár növényi tej vagy kávé tökéletes párja ezeknek a kekszeknek. ☕😉