Könnyedén elkészíthető és variálható recept, csak összekevered és mehet is a sütőbe
Adag 5
Sütési idő 25 percperc
Elkészítés ideje 45 percperc
Hozzávalók
400gédesburgonya(kb 2db közepes méretű)
1ekglicin(elhagyható, de segít az édes íz elérésében)
2adagcsokis kollagénpor(lehet akár növényi ferhérje is)
2ekmandulakrém(lehet mogyoróvaj is)
3ekcukrozatlan kakaópor
30mlolvasztott kókuszolaj
1csipetsó(kihozza az édes ízeket)
1/2csomagsütőpor(lehet ez is gluténmentes)
1tkvanília aroma
60gétcsokoládé darabolva(vagy amennyi éppen jólesik)
1-2ekvíz(ha nem elég ragacsos, keverhető adj hozzá vizet is)
1tkfahéj
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés), és bélelj ki egy kenyérformát sütőpapírral.
Édesburgonya sütésére/puhítására két opciót is hoztam:Mikróban, gyorspuhítás: - Hámozd meg az édesburgonyát. - Tekerd be egyenként őket enyhén benedvesített papírtörlőbe. - Mikrózd 800–900 W-on körülbelül 5-8 percig, vagy amíg teljesen megpuhul.Sütőben, kockákra vágva: - Hámozd meg, vágd közepes méretű kockákra (kb. 3 cm). - Locsold meg egy kis mézzel, szórd meg fahéjjal és tedd sütőpapírral bélelt tepsire. - 200°C-on (alsó-felső) süsd 25-30 percig, amíg puha és picit megpirult.Én most a sütős verziót használtam, mert édesebb, karamellizált ízű eredményt kaphatunk.
A sült édesburgonyát alaposan törd pépesre egy villával, majd add hozzá a mandulakrémet, kollagént, glicint, kakaóport, sütőport, sót, vaníliát és a vizet. Keverd össze az egészet, amíg sima és homogén masszát nem kapsz.A cél egy sűrű, de könnyen kenhető állag elérése. Amennyiben túl sűrűnek találod, adj hozzá még 1-2 teáskanál vizet.
Öntsd sütőpapírral bélelt formába, és szórd meg csokidarabokkal.
Sütés:Süsd 20–25 percig, majd hagyd teljesen kihűlni – úgy lesz igazán szaftos.
Tálalás:Másnapra még csokisabb lesz az élmény! Akár egy mentes vanília fagyival is feldobhatod a végeredményt. 🍦
Extra tipp
✨ Nem csak édesburgonyával működik a recept, tökéletes sült tökkel vagy akár almaszósszal is. Szeretnéd, ha elhoznám ezeket a recepteket is az oldalamra? 🥰