Friss & Színes Vegán Tacos – Gyors Recept a Mindennapokra
Adag 2adag
Elkészítés ideje 20 percperc
Hozzávalók
Babos ragu
1dbkonzerv vörösbab(leszűrve, átmosva)
100ggomba(barna vagy fehér csiperke)
1fejlilahagyma
2gerezdfokhagyma
1tkfüstölt paprika(ha nincsen, akkor lehet szójaszósz is a füstösebb íz eléréséhez)
1tkrómai kömény
1tkchilipehely(elhagyható)
1tkbors
1-2tksó
1/2tk kurkuma(opcionális)
1tksűrített paradicsom(elhagyható)
1ek olívaolaj
Guacamole
1dbavokádó
1/2dblime leve
1-2tkszárított vagy friss koriander
2-3dbkoktélparadicsom
1/2tksó
1/2tkfokhagymapor
1/2tkbors
Összeállításhoz
4-6dbkukorica tortilla
1maréksaláta vagy káposzta csíkokra vágva
3-4ekkukorica konzerv
Elkészítés
Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd futtasd meg rajta az apróra vágott lilahagymát.Add hozzá a fokhagymát és a gombát.Párold őket együtt, amíg a gomba szépen összeesik és kicsit megpirul.Szórd rá a fűszereket, adj hozzá kb. 1 dl vizet, és keverd össze, hogy szépen összeérjenek az ízek. Ha paradicsompürét is használsz, azt is lazítsd fel egy kevés vízzel, így még krémesebb és lágyabb lesz a töltelék.
Forgasd bele a fekete babot. Kicsit törd össze villával vagy krumplinyomóval, hogy krémes-darabos legyen — ettől lesz igazán „taco állagú”.
Melegítsd át a tortillákat. Egy száraz serpenyőben néhány másodperc oldalanként, hogy megpiruljanak és ropogósabb állagúak legyenek.
Guacamole elkészítéséhez az avokádót magozd ki és egy villa segítségével nyomkodd össze. Add hozzá a fűszereket, a lime levét és az apróra vágott paradicsomot.
Állítsd össze a vegán tacókat.Halmozd a tortillákba a fűszeres babos tölteléket, majd jöhet rá a többi feltét kedved szerint. Nálam került rá jégsaláta, kukorica és Guacamole.A tetejét megkoronázhatod egy kis édes chili szósszal vagy extra lime levével.