2dbgluténmentes zsemle(schar márkát használtam, de süthetsz sajátot is)
250gdarált marhahús (vagy pulyka)
1tksó
1/2tkbors
1/2tkfokhagymapor
1ekmustár
2ekketchup
2ekkókuszjoghurt
1tkfohagymapor
1ekcsemegeuborka leve
paradicsom(opcionális)
csemegeuborka(opcionális)
növényi sajt vagy tejmentes cheddar
jégsaláta
Elkészítés
A darált húst keverd össze a sóval, borssal, fokhagymával és mustárral.Formázz 4 pogácsát, majd forró serpenyőben vagy grillen süsd 3-4 percig oldalanként (közepesen átsütve).
Szósz:Keverd össze egy tálban a ketchupot, mustárt, növényi joghurtot, fokhagymaport és az uborka levét. Ha szeretnéd kockázhatsz bele plusz uborkát vagy akár lilahagymát is.
Vágd félbe a bucikat, pár percre tedd serpenyőbe lefelé forgatva, amíg meg nem pirul. Kend meg szósszal, tedd bele a salátát, húspogácsát, sajtot, zöldségeket, majd zárd le a tetejével.
Extra tipp
🌱 Vegán változat: Húspogácsa helyett készíts fűszeres csicseriborsó- vagy babpogácsát.