Pörköltalap:A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát.Beletesszük a felszeletelt gombát, a kockázott paradicsomot és a paprikát.Fűszerezzük és közepes lángon, fedő alatt puhára pároljuk.Ha szükséges, öntünk alá egy kevés vizet. Addig főzzük, amíg szaftos, de nem túl leveses állagú lesz.
Nokedli:Alaposan keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük, míg a víz felforr.Forrásban lévő 1,5 l enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát nokedliszaggatóval vagy kanállal és főzzük 1-2 percig.Szűrjük le róla a főzővizet és rögtön öntsük a hideg vízbe. Keverjük át és kb. fél percig hagyjuk benne, végül szűrjük le az öblítővizet is róla.Teljes nokedli recept itt is megtalálható:https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2018/04/szafi-free-glutenmentes-vegan-nokedli.html
Tálalás:A frissen főtt nokedlit tányérra szedjük, rákanalazzuk a szaftos gombapörköltet, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Nálom most vegaföl is került rá, mert számomra így teljes az ízélmény. 😊Fogyassz mellé fermentált, savanyított vagy friss zöldségeket, hogy még táplálóbb és pocakbarát eredményt kapj. 🥗
Extra tipp
✨ Ha szeretnél még krémesebb, gazdagabb szaftot, a főzés végén adhatsz hozzá egy kanál kókuszkrémet vagy növényi tejfölt – így még jobban hasonlít majd a hagyományos változatra.