Akár körtenek, akár így önmagában is megállja a helyét
Adag 2adag
Sütési idő 15 percperc
Elkészítés ideje 25 percperc
Hozzávalók
2dbközepes krumpli
5szeletfeketeerdei sonka
1csokorspárga
1ekolívaolaj
1 eksültkrumpli fűszersó
Elkészítés
Előkészítés:Megpucoljuk a krumplit és feldaraboljuk, fűszerezzük.Törd le az alsó, fás részt (általában magától elpattan ott, ahol kezd puha lenni). Ha vastagabb a szára, meg is hámozhatod egy zöldséghámozóval az alsó harmadán.
Blansírozás:Forralj fel egy nagyobb lábosban sós vizet (kb. 1 liter vízhez 1 teáskanál só). Tedd bele a spárgát, és főzd kb. 2–3 percig. Az idő letelte után szűrd le a spárgát, és azonnal tedd a jeges vízbe kb. 2 percre, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
Összeállítás:Fújjunk be egy tálat olajjal, vagy kenjük ki és béleljük ki a krumplival.A spárgákat tekerjük be a sonkába, majd helyezzük a krumpli tetejére.
Elkészítés:Süssük lefedve 10 percig, majd a fóliaát leszedve piritsuk további 8 percig.Ellenőrizzük, hogy elkészült-e a krumpli és ha ízlésünknek megfelelő állagú készen is vagyunk.
Extra tipp
✨ Ha szeretnéd extra ízekkel feldobni, mehet mellé egy tejmentes mustáros vinaigrette vagy joghurtmentes citromos "öntet" pl. kesudióval vagy tahinivel.