Először mérjük ki a rizst, és tegyük fel főni a vízzel. Miután a rizs magába szívta a vizet, öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a csipet sót és egy teáskanál fahéjat. Alaposan keverjük össze az egészet.Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg a rizs megpuhul és a kókusztej besűrűsödik.Ez a folyamat általában 10-15 percet vesz igénybe.Amikor a rizs már kellően krémes és ragacsos, de nem túl lágy, vegyük le a tűzről, és fedő alatt hagyjuk állni további 5 percig.
Ezután vegyük le a fedőt, és hagyjuk kihűlni a rizst. Ha fehérjét is szeretnénk hozzáadni, azt már langyos állapotban keverjük bele.Szerintem a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben áll és hidegen fogyasztjuk.
Tálaláskor szórd meg fahéjas por eritrittel, vagy kakaóval a tökéletes ízélményért. Gazdagíthatod továbbá friss gyümölcsökkel vagy akár lekvárral is. 😋
Extra tipp
✨ Fahéj helyett próbáld ki vaníliával vagy kardamommal egy egzotikusabb ízvilágért.