Nyári napokon egy gyors nasi, ami nagyszerű energialöket is egyben
Adag 2adag
Elkészítés ideje 2 hoursóra
Hozzávalók
1dbbanán
40gmogyoróvaj por(lehet rendes mogyivaj is, de az kicsit kalóriadúsabb)
20gfehérjepor(nálam vaníliás rizs)
1dlvíz
40gétcsoki
20gmogyoró(lehet sós vagy sótlan is)
Elkészítés
Válassz egy tálcát vagy vágódeszkát, ami befér a fagyasztóba és bélled ki sütőpapírral, hogy könnyen fel tudd majd róla szedni az elkészült finomságot.Elsőként a banánt vágjuk vékonyabb karikákra és halmozzuk a sütőpapírra, szorosan egymáshoz.
Keverjük ki a krémet:A mogyoróvaj port, fehérjét és vizet keverjük el, hogy krémes állagot kapjunk. Itt inkább apránként adagoljuk a porokhoz a vizet, mert nem mindegyik fehérje egyforma, lehet másképp veszik fel a folyadékot.Ezután a krémes masszával kenjük meg a banánok tetejét, majd szórjuk meg a tetejét apróra vágott mogyoróval.Mehet a fagyasztóba amíg a csokival foglalkozunk.
A válaszott étcsokit ( ha lehet minél magasabb százalékban tartalmazzon kakaót), olvasszuk fel vízgőz felett. Adhatunk hozzá egy tk kókuszzsírt, vagy ha van már bevált praktikánk alkalmazhatjuk azt is.Nálam egy kis melegített növényi tej is került bele a folyósabb állag elérése érdekében.Amikor megvagyunk az olvasztással, vegyük ki a fagyóból a banánokat és csorgassuk a tetejére az étcsokit. Itt én óvatosan kenegettem is rajta, hogy egyenletes legyen de ezáltal nem lett homogén a teteje.
Ezután jön a legnehezebb rész... várni, amíg megfagy picit és élvezhető lesz a végeredmény. Legjobb ha legalább 1-1,5 vagy akár 2 órát is a fagyóban marad, hogy roppanós legyen a csoki és können leválljon a papírról.Vigyázz, függőséget okoz!
Extra tipp
✨ Banán helyett használhatsz datolyát is, az édesebb és karakteresebb ízekért. (érkezek ezzel a verzióval is a jövőben)