A zabpelyhet kimérjük, felöntjük a vízzel (vagy növényi tejjel), chia maggal, fahéjjal és közepes lángon, kb. 5 perc alatt krémesre főzzük. Mikróban készítés esetén másfél percig mikrózzuk.Melegítés után belekeverjük a fehérjeport.
A banánt felkarikázzuk, serpenyőben felmelegítjük a kókuszolajat, majd néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A banán finoman karamellizálódik – ettől lesz olyan "desszertes" az egész.
A krémes zabkását tálba kanalazzuk, ráhalmozzuk a sült banánkarikákat, majd megszórjuk a kedvenc feltéteinkkel.
Extra tipp
Ha igazán különleges, karamellás ízt szeretnél, szórj egy csipet kókuszvirágcukrot a banánkarikákra, miközben sülnek. Ettől még szebben pirulnak, és a tetejük finoman ropogós lesz. 🤎