Krumpli, cukkini, csirke – minden, ami egy jó rakottashoz kell.
Adag 4adag
Sütési idő 45 percperc
Elkészítés ideje 1 houróra
Hozzávalók
Szósz
4ekmajonéz
150gnövényi tejföl (vegaföl)
1 gerezdfokhagyma
2tksó
1tkbors
1tkkurkuma
Rétegezés
600gcsirkemell
200gkrumpli
150gcukkini
80gnövényi sajt
1tkkókuszolaj
kakukkfű(elhagyható)
metélőhagyma vagy újhagyma(elhagyható)
Elkészítés
Előkészületek:Mossuk meg és hámozzuk meg a zöldségeket. (a cukkinit nem muszáj, ha szép zsenge), majd karikázzuk fel őket.Vágjuk szeletekre a csirkemellet, kb 6 db közepes szeletet kellene kapjunk.Egy tálban keverd össze a növényi tejfölt a majonézzel, fokhagymával és fűszerekkel. Ha túl sűrűnek érzed a masszát egy fél deci vagy kevesebb növényi tejjel higíthatod, de óvatosan mert sütés közben túl vizes állagot kaphatsz tőle.Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
Rétegezés:Egy közepes méretű hőálló tálat kenj ki kevés olajjal.Alulra kerüljenek a krumpli szeletek, jöhet rá egy kevés só is.Erre kerülnek a csirkemell szeletek, amit szintén fűszerezzünk egy kevés sóval, borssal, vagy ha egyszerűbb előre is fűszerezhetjük. Ezután reszeljük rá a növényi sajtot, oly módon, hogy betakarja a szeleteket.Jöhetnek a cukkini szeletek és végül a fűszerezett vegafölös mártásunk. Ízlés szerint tehetünk extra sajtot a tetejére is, én nem használtam csak egy kis zöldfűszert. (kakukkfű, metélőhagyma)
Sütés:Alufóliával lefedve 190°C-on 30 percig sütjük, majd leszedve a fóliát 15-20 percig légkeverésen sütjük. Amikor elkezd már barnulni és elpárologni a felesleges folyadék akkor készen is van az ételünk.
Tálalás:Tálalhatunk mellé rizset, ha extra köretet szeretnénk, de én csak friss zöldségekkel fogyasztottam. 🥗
Extra tipp
✨ Ünnepi alkalmakra pedig kínálhatod fokhagymás bagettel, hogy minden finom szaftját ki lehessen tunkolni. 🤗