2ekSzafi Free Ötszörös erősségű kókuszvirágcukor, steviával(vagy általad használt édesítő)
1/2tkszerecsendió
1 csipet kurkuma(opcionális)
szeletelt mandula(kb 50g a tetejére)
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés).Bélelj ki egy kisebb sütőformát sütőpapírral.
Az almákat hámozd meg, magozd ki, és nagyon vékony szeletekre (szinte lapokra) vágd. Ez a süti titka: a szeletek rétegezve összesülnek, ettől lesz „láthatatlan”.
Keverd össze a száraz hozzávalókat: zabliszt, kókuszliszt, tápiókakeményítő, sütőpor, fahéj, szerecsendió, kurkuma és só.Egy másik tálban készítsd el a nedves alapot: kókuszkrém, édesítő, vaníliakivonat. Keverd simára, majd öntsd a száraz hozzávalókhoz.Forgasd az almaszeleteket óvatosan a tésztába, hogy minden szeletet bevonjon.
Öntsd a masszát az előkészített formába, egyengesd el, majd finoman nyomkodd le, hogy az almák egymásra feküdjenek és szórd meg a tetejét mandula szeletekkel.Süsd 40–45 percig, amíg aranybarna és illatos lesz.Tálald langyosan vagy hűtve, egy kis fahéjjal meghintve, esetleg egy kanál kókuszjoghurttal a tetején.Ha van időd kivárni, hidegen még finomabb – a textúra összeér, és minden falat selymesen lágy lesz.
Extra tipp
Ha keversz kétféle almát (pl. Jonagoldot és Idaredet), a süti íze sokkal gazdagabb lesz: az egyik édes, a másik friss-savanykás karaktert ad. Ettől még harmonikusabb az ízvilág. 🍎🍏