10gcsokis kollagén(lehet fehérje vagy kakaópor is)
10gfolyékony kókuszolaj
15gméz(vagy más édesítő)
növényi tej(ragacsos, össszeállt massza állaghoz)
250gfagyasztott málna
1tkchiamag
40gétcsoki
Elkészítés
Elsőként a málnát tegyük fel a tűzhelyre főzni. Amikor már forr, keverjük át többször és ha már kiengedett és levet is eresztett adjuk hozzá a chiamagot.Kapcsoljuk le a tüzet és hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük az alapot.
Először a száraz hozzávalókat vegyítsük el alaposan, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a folyékony összetevőket. Az ideális állag eléréséhez gyúrjuk addig a masszát, amíg már nem ragad túlzottan, de nyomásra szépen összeáll.Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és egyenletesen, körülbelül másfél centiméter vastagra nyomkodjuk.Fontos, hogy a tészta ne legyen túl lágy vagy ragacsos!
Ezután jöhet a langyosra hűlt málnás püré, amit egyenletesen oszlassuk el a tetején.Tegyük kicsit a fagyóba, amíg a csokimáz elkészül.
Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokit és csorgassuk a málnás réteg tetejére.Mehet vissza a fagyasztóba és várjunk 1 órát, amíg a fagyasztóban roppanósra hűl, vagy hűtőbe kb 3 órára. (de tudom, ez irreális várakoztatási idő😋 )