Ha a sushi helyett egy egyszerűbb és pénztárcabarátabb verziót keresel, most megtaláltad!
Adag 1
Sütési idő 13 percperc
Elkészítés ideje 40 percperc
Hozzávalók
1dbsárgarépa
1/2dbkígyóuborka(közepes méret)
1/2dbkaliforniai paprika
10dbgranéla(fagyasztott, fűszerezett)
5dbrizspapír
1/2ekszezámolaj
1ekGM szójaszósz
1ekrizsecet
1ekmogyoróvaj por
1/2ekvíz(opcionális)
Elkészítés
Előkészület:Vágd a tetszőleges zöldségeket csíkokra. (leírtaktól eltérve nyugodtan használd a kedvenceidet)Garnéla sütése:Én most előre fűszerezett, fagyasztott garnélát választottam. Olvaszd ki, majd itasd le picit a nedvességet róluk egy papírtörlő segítségével. Ezt követően mehet a forró serpenyőbe és pár perc alatt süsd meg midnkét oldalát. (kifehéredik és elkezd barnulni akkor már jó)
Összeállítás:Áztasd a rizslapokat meleg vízbe néhány másodpercig, míg hajlíthatóvá nem válik.Töltsd meg a lapok közepét a zöldségekkel és garnélával, majd hajts be először a két oldalánál és alulról kezd el szorosan feltekerni.
Sütés: Tedd az air fryerbe 180°C-ra kb. 5-6 percre, amíg a külseje enyhén megpirul, de még nem szárad ki teljesen (maradjon roppanós a belseje!).
Szósz:Keverd össze a szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat, vizet és a mogyórvaj port alaposan egy tálkában.Élvezd az ízeket!🦐
Extra tipp
✨ Vegán változatban a garnéla helyett használj füstölt vagy pirított tofut! Jól illik hozzá egy kis szezámolajban megpirított, szójaszószos tofu – így is fehérjedús és laktató marad a tekercs. 💚