A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.Egy nagy lábasban az olajat felmelegítjük, majd üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és 1–2 percig pirítjuk.Beledobjuk a felkockázott sütőtököt, átforgatjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és fedő alatt, közepes lángon 20–25 percig főzzük, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.
A megpuhult sütőtököt botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet, és újra átkeverjük. Ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk.
Az elkészült levest mélytányérokba merjük, a tetejére pirított tökmagot szórunk, és ha szeretnénk, pár csepp kókuszkrémmel is gazdagíthatjuk a krémességét.
Extra tipp
🍊 Ha szereted a friss, citrusos ízeket, egy kevés narancslé és reszelt narancshéj is remekül kiegészíti a sütőtökkrémlevest. ✨ Ha inkább pikánsabb vonalat kedvelsz, egy csepp balzsamecet a tálalásnál izgalmasan ellensúlyozza a sütőtök természetes édességét.