Friss rukkola vagy madársaláta a díszítéshez(opcionális)
méz(opcionális)
Elkészítés
A bagettet éles késsel szeleteljük fel körülbelül 1-1,5 cm vastag karikákra. Kevés olvasztott növényi vajon meg is piríthatjuk egy serpenyőben.A friss fügéket mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
A bagett szeleteket kenjünk meg bőségesen a növényi krémsajttal, tegyük rá a sonkát (ezt is átmelegíthetjük egy serpenyőben) és koronázzuk meg az édes fügével. Szórjunk a tetejére aprított pekándiót vagy sima diót.
Rendezzük el a kész bagett szeleteket egy tányéron és ízlés szerint csorgassunk rájuk egy kevés mézet.Díszíthetjük továbbá friss rukkola levéllel vagy madársalátával.
Extra tipp
✨ Egy pár csepp balzsamecet krém is remekül harmonizál az ízekkel