Poke bowl – quinoa, zöldségek és tahinis öntet egy tálban
Adag 1adag
Sütési idő 25 percperc
Elkészítés ideje 40 percperc
Hozzávalók
Bowl
60gfőtt cékla
60gtofu
60gédesburgonya
60gquinoa
1/4dbrépa(opcionális)
2-3dbpekándió(tálaláshoz)
Tahinis öntet
1ektahini
1/2kkfokhagymapor
1/2kksó
1/2kkbors
1/2kkkurkuma(opcionális)
1/2tkméz vagy agavé szirup
késhegynyimustár
2-3ekvíz(krémes állag eléréséhez)
1kkcitromlé
Elkészítés
Az édesburgonyát mikróztam 4 percig papírtörlőbe tekerve, majd meghámoztam és szeletekre vágva airfyer-be tettem 5-6 percig, amíg meg nem pirult.A tofut felkockáztam, majd szintén rápirítottam 5 percig az air fryer-ben.
Egy közepes lábasban forralj fel a 150g sós vizet vagy alaplevet. Add hozzá az átmosott quinoát, majd keverd meg. Ezen a ponton mehet bele e a kurkuma (opcionális) és a bors. Csökkentsd a hőfokot és lefedve főzd 15 percig, amíg a víz teljesen beszívódik.
Tahinis öntet:Tegyünk minden hozzávalót egy tálkába és alaposan keverjük el. A víz legyen az utolsó, ezt apránként adagoljuk a kívánt krémes vagy folyósabb állag eléréséhez.
Tálalás:Rétegezzük egymás mellé vagy felé az elkészült zöldségeket és tofut, majd locsoljuk meg az öntettel.Tehetünk mellé friss uborkát is, valamint extra citromlevet is locsolhatunk rá.
Extra tipp
✨ Ha a quinoát alaplében főzöd, nemcsak ízesebb lesz, de a pocakodnak is kíméletesebb, könnyebben emészthető 🌿