Természetesen gluténmentes és teljes értékú fehérjeforrás
Adag 7db
Sütési idő 20 percperc
Elkészítés ideje 2 hoursóra20 percperc
Hozzávalók
170gnyers quinoa
120 mlvíz(turmixoláshoz, szükség szerint lehet több)
1csipetsó
1/2tksütőpor (opcionális – lazább állaghoz)
1tkolíva- vagy kókuszolaj(tésztába opcionális, teheted a sütéskor a serpenyőbe is)
1tkfahéj
1tkméz vagy juharszirup
Elkészítés
Áztatás:Öblítsd át a quinoát alaposan (többször is!), majd áztasd be legalább 2 órára bő vízbe. (ez a vízmennyiség nem szerepel a hozzávalóknál)
Turmixolás:Szűrd le az áztatóvizet, és tedd a quinoát turmixgépbe. Add hozzá a 120 ml friss vizet, a sót és az ízesítőket. Turmixold krémes, palacsintatészta állagúra. (Ha túl sűrű, adj hozzá még kevés vizet, max. 30–50 ml-t.)
Sütés:Hevíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, kend ki olajjal, majd egy merőkanál segítségével adagold a tésztát. Süsd oldalanként kb. 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Tálalás:Dobd fel friss gyümölcsökkel, juharsziruppal, növényi joghurttal. Én a képen a gofrinál is alkalmazott növényi joghurt és vaníliás fehérje kombót használtam, amit extráztam egy kevés eperrel és banánnal, a tetejét zero sziruppal bolondítottam meg.Jöhet bármi, ami a saját ízvilágodhoz passzol.
Extra tipp
✨ Ez a verzió édesen készült, de sósan is szuper finom!
Például próbáld ki fokhagymaporral, kurkumával vagy aprított petrezselyemmel fűszerezve, és tálald avokádókrémmel, sült zöldségekkel vagy hummusszal.
Érdekelne egy külön recept a sós változatra is? Írd meg kommentben! 👇