2tkkapor(friss vagy szárított is jó, de lehet akár petrezselyem is)
1kkkurkuma(opcionális)
Elkészítés
Quinoa átmosása:Egy szűrőben alaposan öblítsd át a quinoát meleg vízzel. Ez segít eltávolítani a külső réteget (szaponint), ami enyhén keserű ízt adhat.
Főzés:Egy közepes lábasban forralj fel a 150g sós vizet. Add hozzá az átmosott quinoát, majd keverd meg egyszer. Ezen a ponton mehet bele e a kurkuma (opcionális) és a bors.Csökkentsd a hőt alacsonyra, fedd le, és főzd 15 percig, amíg a víz teljesen felszívódik.
Pihentetés:.Vedd le a tűzről, tartsd lefedve még 5 percig, majd egy villával óvatosan lazítsd fel a szemeket
Zöldégek:Amíg fő a quinoa, addig szeleteld fel a zöldségeket (itt használhatsz bátran a saját kedvenceid közül)
Garnéla:Előkészítés: Ha fagyasztott a garnéla, engedd fel szobahőmérsékleten vagy hideg vízben, majd alaposan itatgasd le róla a nedvességet papírtörlővel.Fűszerezés:Szórd meg sóval, borssal, és ha szeretnéd, egy kevés füstölt paprikával vagy chilipehellyel.Sütés:Forrósíts fel egy serpenyőt közepes-magas hőfokon, majd tedd bele az olajat és a fokhagymát. Amint illatozni kezd (kb. 30 mp), add hozzá a garnélát.Oldalanként 2-3 percig süsd, amíg a garnéla rózsaszínűvé és enyhén aranybarnává válik. Ne süsd túl, mert rágós lesz!
Tálalás:Egy tálban keverd össze a főtt quinoát a zöldségekkel, friss kaporral, citromlével, majd halmozd a tetejére a forró, pirított garnélát.
Extra tipp
🌱 Garnéla helyett pirított csicseriborsót is szórhatsz a tetejére, így vegán változatban is élvezheted a friss ízeket.