Mutatós reggeli, ami egészéges és gluténmentes is egyszerre
Adag 1adag
Sütési idő 20 percperc
Elkészítés ideje 35 percperc
Hozzávalók
2dbsárgarépa(közepes)
2 eklenmagliszt vagy őrölt lenmag
6ek víz
50gnövényi sajt
1 csipetsó
1csipetfokhagymapor
Elkészítés
Lentojás készítése:Keverd össze a lenmaglisztet vízzel, és hagyd állni 5-10 percig, míg zselés állagú nem lesz.
Répa előkészítése:Reszeld le a répát apróra, majd kicsit nyomkodd ki a levét.
Alap összeállítása:Egy tálban keverd össze a reszelt répát, a lentojást, a növényi sajtot és a fűszereket.Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd kanalazd rá a masszát 4 részre osztva. Lapítsd ki kör alakúra, kb. 3-4 mm vastagra.
Sütés:180°C-on 20-25 percig, amíg barnulni kezd a széle.Hagyd kihűlni, majd töltsd meg kedvenc hozzávalóiddal. Fontos, hogy melegen ne próbáljuk meg felszedni, mert lágy lesz a sajttól és könnyen széteshet.
Tálalási tippek:Megtöltheted friss zöldségekkel, avokádóval, kedvenc sonkáddal vagy akár tofuval.Ha ropogósabbra sütöd, kisebb alakzatban, akkor chipsként is tálalhatod egy finom mártogatós mellé.
Extra tipp
✨ Ha csak egy nagy kört formázol és sütés után megkened paradicsomos szósszal, megpakolod a kedvenc feltéteddel akkor máris kész az egészséges és diéta barát pizzád. 🍕