Egyszerűen elkészíthető és pillanatok alatt egy isteni desszert a kívánós vagy sietősebb napokra
Adag 1adag
Sütési idő 5 percperc
Elkészítés ideje 15 percperc
Hozzávalók
3dbrizspapír
1,5tkmogyoróvaj por
1/2adagolókanálvegan fehérjepor
10 dbáfonya
zero öntet(tálaláshoz opcionális)
Elkészítés
Elsőként a rizslapokat áztassuk vízbe és helyezzük egymás mellé úgy, hogy fedjék enyhén egymást a szélek. (érjenek össze) Várjunk amíg könnnyen hajtogatható állagú lesz
A töltelékhez a mogyoróvaj port és a fehérjét egy kis tálba kikeverjük egy kevés vízzel. Nagyon lassan adagoljuk kb 1 dl amit felvesz, hogy szép krémes állaga legyen, de az függ a fehérjeportól is. (van ami könnyebben oldódnak és van ami több vizet vesz fel)A kikevert masszával töltsük meg a rizslapok közepét egy vízszintes csíkban és dobáljuk rá az áfonyákat.
Tekerjük fel alulról a lapokat úgy, hogy a töltelék lehetőleg ne mozduljon el. (ezért fontos, hogy ne legyen túl híg az állaga)Miután a kis "kígyónk" elkészült nincs más dolgunk, mint csiga alakba összetekerni.
5 percre betesszük az airfyer-be 180°C-ra, amíg meg nem barnul a külseje
Extra tipp
✨ Figyeljétek a csomagolás hátoldalát, hiszen van olyan rizslap, ami extra lisztet vagy egyéb adalékanyagokat tartalmazhat.