Rozé kacsamell édesburgonya-pürével és erdei gyümölcs mártással
Adag 2adag
Sütési idő 35 percperc
Elkészítés ideje 50 percperc
Hozzávalók
2dbbőrös kacsamellfilé (kb. 300-350 g/db)
500gédesburgonya
2ekkókusztejszín vagy növényi tejszín
1késhegynyiszerecsendió
só
frissen őrölt bors
200gfagyasztott erdei gyümölcs keverék
2ekméz
1/2kkfahéj
Elkészítés
Kacsa:A kacsamell bőrét keresztirányban bevagdossuk (vigyázva, hogy a húst ne vágjuk át), majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.Hideg serpenyőbe tesszük bőrrel lefelé, és közepes lángon 6-7 percig sütjük, míg a bőr szép aranybarna és ropogós lesz.Megfordítjuk, a másik oldalát 2-3 percig pirítjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 6-8 percig sütjük, hogy szép rozé maradjon.Kivesszük, alufóliával letakarva 5 percig pihentetjük, majd szeleteljük.
Édesburgonya-püréAz édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük (kb. 12-15 perc).Leszűrjük, hozzáadjuk a növényi tejszínt vagy vajat és fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval.
Mártás:Az erdei gyümölcsöt a mézet és fahéjat egy lábasba tesszük, és közepes lángon 8-10 percig főzzük, majd hagyjuk kivűlni és zselésedni.
TálalásA tányér közepére kanalazzuk az édesburgonya-pürét, ráhelyezzük a felszeletelt kacsamellet, és meglocsoljuk az erdei gyümölcs mártással.Díszíthetjük friss kakukkfűvel vagy rozmaringgal.
Extra tipp
✨ Ha szeretnél extra intenzív ízt, az erdei gyümölcs mártáshoz tegyél egy kis vörösbort vagy balzsamecetet is