Keverd össze a mandulalisztet, zabpehelylisztet, fehérjeport, darált diót, édesítőt és sót. Morzsold el a kókuszolajjal, majd add hozzá fokozatosan a hideg vizet, amíg összeáll a tészta. Nagyon fontos a fokozatosság, hiszen eltérő az alapanygok miatt a vízszükséglete a masszának.Formázd koronggá, fóliázd és pihentesd hűtőben 30 percig. (lehet akár egy óra is, ez fontos, hogy utána könnyebben dolgozz vele)
Pihentetés uán nyújtsd ki a tésztát (kb. 3–4 mm vastagra). Kend meg a közepét a mandulakrémmal, amihez egy kevés joghurtot keverünk a krémesebb állag elérése miatt. Hagyj szabadon kb. 3 cm szélt körben.Helyezd rá a fügeszeleteket, majd hajtsd rá rusztikusan a széleket és aprított mandulával díszítsd.(Ne aggódj, ha a tészta nyújtás közben egy kicsit törik – ez teljesen normális ennél a süteménynél. Ennek a finomságnak éppen a rusztikus, nem tökéletes megjelenés adja a báját és a karakterét.) 🤗
Süsd előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25–30 percig, amíg aranybarna nem lesz.Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld. A tetejére kerülhet extra mandulakrém vagy kókuszjoghurt.
Extra tipp
✨ 1 tk útifűmaghéj vagy őrölt lenmag vízbe áztatva (kb. „tojáshelyettesítőként”) segíthet kicsit jobban összetartani a tésztát, ha nem szereted a porhanyósságát.✨ Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, remekül mutat és édes illattal árasztja el az egész lakást.