1tkfokhagymapor(vagy friss is lehet 1 gerezd olajon megfuttatva)
5cseppcitromlé
4dbcsemegeuborka(opcionális)
Elkészítés
Zöldgések elkészítése:A meghámozott, kockázott édesburgonyát enyhén sózva, olívaolajjal meglocsolva 180°C-on airfryerben süsd 10 percig.Add hozzá a kockára vágott cukkinit és a paprikát, fűszerezd ízlés szerint, (pl.: só, bors, oregánó) és süsd további 10-12 percig, amíg minden megpuhul, de még enyhén roppanós marad.
Lazac sütésse:Közben a lazacfiléket fűszerezd sóval, borssal és egy kevés fokhagymaporral. (friss fokhagyma esetén egy avőkanál olajban pirítsd elő picit a fokhagymát és tedd hozzá a lazacot, de légy óvatos mert könnyen megéghet a fokhagyma)Hevíts egy kevés olívaolajat egy serpenyőben, és süsd a lazacot bőrével lefelé 4-5 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 2-3 percig, amíg átsül, de még szaftos marad.
Tálalás:Tálaláskor locsold meg friss citromlével a lazacot.🍋Készíthetsz mellé kókuszjoghurtból és majonézből egy mártást, vagy tehetsz mellé bármilyen savanyúságot, friss salátát. 💚
Extra tipp
✨ A lazacot fűszervaj helyett pácolhatod egy éjszakán keresztül mustáros szószban, és kisütheted airfryer-ben is, így még pikánsabb és kérgesebb eredményt kapsz.