Szaloncukor pár lépésben, egy egészségtudatos karácsonyhoz
Adag 3adag
Elkészítés ideje 20 percperc
Hozzávalók
9dbdatolya(ha csak 3-at szánsz egy emberre)
3tkpisztáciakrém
3tkmogyoróvaj(lehet akár por is vízzel elkeverve)
1táblaétcsoki
Kókuszos krém
2tkkókuszjoghurt
1/4adagolóvaníliás fehérje
2tkkókuszreszelék
aprított magak és kókuszchips(díszítéshez)
Elkészítés
Érdemes nagyobb szemű és édesebb fajtájú datolyát választani.Hosszában bevágjuk a datolyákat úgy, hogy a maghoz hozzáférjünk. Eltávolítjuk a magot, majd kicsit szétnyitjuk jobban a kezünkkel.Megtöltjük a kedvenc krémünkkel és betesszük a fagyasztóba 5-10 percre. Ezalatt az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
A lehűlt datolyákat egyesével bevonjuk a csokival és betesszük a hűtőbe egy 10-15 percre amíg megdermed a csokoládé.
Extra tipp
Ha szeretnénk becsomagolhatjuk sütőpapírba szaloncukor formára, vagy díszcsomagolásba is tehetjük, így akár kézműves ajándéknak is tökéletes lehet.