Tépett csirkemell quinoával és friss madársalátával
Könnyen nyári fogás, ami számos módon variálható.
Adag 2
Sütési idő 50 percperc
Elkészítés ideje 1 houróra10 percperc
Hozzávalók
100gquinoa
250gvíz
2tksó
1tkbors
2tkmajoranna (vagy kakukkfű)
1tkkurkuma(elhagyható)
1egészcsontos csirkemell
3eksültcsirke fűszersó
1tkolivaolaj
2marékmadársaláta
4dbcsemegeuborka(opcionális)
1ekketchup/sweet chili(opcionális)
Elkészítés
Quinoa átmosása:Egy szűrőben alaposan öblítsd át a quinoát meleg vízzel. Ez segít eltávolítani a külső réteget (szaponint), ami enyhén keserű ízt adhat.
Főzés:Egy közepes lábasban forralj fel a 250g sós vizet. Add hozzá az átmosott quinoát, majd keverd meg egyszer. Ezen a ponton mehet bele e a kurkuma (opcionális), bors és a majoranna.Csökkentsd a hőt alacsonyra, fedd le, és főzd 15 percig, amíg a víz teljesen felszívódik.
Pihentetés:Vedd le a tűzről, tartsd lefedve még 5 percig, majd egy villával óvatosan lazítsd fel a szemeket
A csirkemell:A húst fűszerezd be, dörzsöld be olívaolajjal és fokhagymával, majd tedd sütőzacskóba.200°C-on süsd kb. 45-50 percig (attól függően, mekkora). Hagyd kicsit pihenni, majd két villával szépen tépd szálakra.
Tálalás:Egy tányérra kanalazd rá a főtt quinoát az átmostott madársalátát (erre tehetsz egy kis olivaolajat és pár csepp citormlevet, tedd mellé a csemiubit és a tépett husit. A hús tetejére én sweet chili szószt tettem és mellé még egy kis ketchupot is nyomtam. Merj szárnyalni a saját kreativításoddal és kedvelt ízvilágoddal.💛
Extra tipp
✨ A tépett csirkét nagy adagban is el tudod készíteni (máshogy nem is érdemes), és felhasználatod tortillába, vagy egy fullos szendóba is. 🌯