Gyorsan elkészül és bűntudat nélkül megeheted az egészet
Adag 1adag
Elkészítés ideje 10 percperc
Hozzávalók
3dbszafi ripsz/pászka(lehet akár pufirízs vagy abonett is)
1dbAlpro vaníliaízű, növényi alapú manduladesszert
1dlkávé
1tkrumaroma
1ekcukormentes kakópor
20gvaníliás fehérjepor
aprított pisztácia(díszítésnek vagy akár a középső krémhez adva is)
Elkészítés
Lefőzzük a kávét, majd hagyjuk hűlni és belekeverjük a rumaromát.A ripszet belemártjuk a kávéba (ne áztassuk el), és egy tál aljába helyezzük.Rákanalazzuk az Alpro manduladesszert felét, vagy főzhetünk saját pudingot is növényi tejjel.Újabb réteg kávés ripsz következik, majd ennél a pontnál felturbózzuk egy kis fehérjével is. Keverd a fehérjét vízzel úgy, hogy még krémes maradjon az állaga. Akár kókuszjoghurttal is készítheted. Ezt kend a következő rétegnek és ha igazán ínyenc vagy szórj rá aprított pisztáciát is.Végül ismét egy ripszes réteg és zárd le a tetejét a maradék pudinggal és szitálj a tetejére cukormentes kakaóport.Pihentessük egy órát legalább a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek és puhuljon a ripsz.Tálalásnál ismét jöhetnek pisztácia darabok, vagy akár liofilizált málna is.
Extra tipp
✨ Ha szeretnél egy kis csavart vinni a klasszikus ízvilágba, a rétegek közé pár kanál pisztáciakrémet is csempészhetsz. Ettől nemcsak extra krémes lesz, de a pisztácia különleges, édeskés íze igazi gourmet élménnyé varázsolja ezt a gyors tiramisut.