3ekvega tejföl(ízlés szerint lehet több vagy kesevesbb)
1csipetsó, bors
fohagymapor(opcionális)
kapor(opcionális)
Elkészítés
Főzd meg a tésztát a csomagoláson írtak szerint, majd szűrd le
Közben a füstölt tofut villával vagy kézzel morzsold össze, hogy túrószerű állagot kapj.Egy serpenyőben melegítsd át a tofu „túrót” kevés vízzel vagy egy kanál olívaolajjal, hogy lágyabb legyen.
A tésztához add hozzá a vegán tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymaporral, és keverd krémesre.Forgasd bele a pirított tofut és már tálalhatod is!Friss kaporral a tetején még intenzívebbé heteted az ízélményt.
Extra tipp
✨ Ha nem szeretnéd kihagyni a tepertőt sem, akkor elkészítheted a tofus vega tejfölös krémet egy lágyabb állagra (akár turmixolva) és megszórhatod a tetejét friss pirított baconnel vagy feketeerdei sonkával. 🐷