Olajon párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát.Add hozzá az apróra vágott répát, petrezselyemgyökeret, zellert, gombát, és pár percig pirítsd. (az a jó, ha már kicsit meg is barnulnak)Öntsd fel az alaplével (vagy vízzel) tedd bele a babérlevelet és további fűszereket.Főzd kb. 15-20 percig, majd add hozzá a zöldborsót. Főzd még 10-15 percet, amíg minden megpuhul.Add hozzá a tejszínt hőkiegyenlítéssel: egy kis merőkanál forró levessel keverd el külön edényben, majd fokozatosan öntsd vissza az edénybe, így elkerülheted a kicsapódást.
Kapcsold le a tűzhelyet, hagyd a levest 10 percet pihenni, majd ekkor add hozzá a citromlevet, hogy megőrizze friss ízét.
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel. 🌿
Extra tipp
Én most krumpli nélkül készítettem, így könnyedebb lett a leves. Ha viszont valaki sűrűbben szereti, tehet bele egy kisebb krumplit 🥔, vagy készíthet egy egyszerű habarást (liszt + tejszín keveréke), amivel még krémesebb lesz. 🥣