A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd egy lábasban olívaolajon üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a felkozkázott cukkinit és pár percig együtt pároljuk.Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, majd fedő alatt kb. 15 percig főzzük, amíg a cukkini teljesen megpuhul.A krémesebb állagért, keverünk hozzá egy kevés növényi tejszínt és forraljunk rajta egyet.Lekapcsolás után hozzáadjuk a friss, apróra vágott kaprot, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Extra kaporral megszórva, pirított magvakkal tálaljuk.
Extra tipp
✨ Ha igazán frissítő fogásra vágysz, hagyd a levest teljesen kihűlni, majd tedd hűtőbe 1–2 órára és hideg krémlevesként tálald. A kapor így még intenzívebben érvényesül majd, ami visszarepít a nyári hangulatba.