Főzd meg a tésztát sós vízben, a csomagoláson írtak szerint.
Zöldségek előkészítése:A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A cukkinit, paradicsomot, olívát vágd kisebb kockákra vagy félkarikákra.
Pirítás:Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd dobd rá a hagymát. 1-2 perc múlva add hozzá a fokhagymát is. Ezután jöhet a cukkini, pirítsd néhány percig, hogy egy kicsit megpuhuljon, de még roppanós maradjon.Add hozzá a leszűrt kukoricát, majd a paradicsomot és az olívabogyót is. Sózd, borsozd, fűszerezd oregánóval/bazsalikommal. Főzd együtt néhány percig, hogy a paradicsom kissé összeessen,
Tejszínes szósz:Öntsd rá a főzőtejszínt, keverd el, majd forrald össze 2-3 perc alatt. Add hozzá a főtt tésztát, majd jól forgasd össze. Ha túl sűrű, egy kevés főzővízzel lazíthatod.
Tálalás:Frissen, forrón a legfinomabb! Én imádom a tetejére olvadó reszelt sajttal, de ha valami könnyedebbre vágysz, egy csokor aprított zöldfűszer is csodát tesz vele.
Extra tipp
🌱 Ha szeretnéd még komplexebbé és laktatóbbá tenni, tehetsz hozzá extra csicseriborsót, gombát vagy akár tofut is – így még magasabb lesz a fehérje- és rosttartalom