Fehérjedús, laktató és ismerősen otthonos – csak tejtermék nélkül. 🤍
Gyerekkorom egyik legnagyobb kedvence volt a túrós tészta. 🧸
Az a krémes, sós, füstös ízvilág… mindig melegséggel töltött el.
Most elkészítettem ennek a klasszikusnak a tejmentes, növényi alapú változatát, amit a szervezetem is jobban szeret – és az ízélményből semmit sem veszítettem! 👌
Ha te is nosztalgiáznál egy picit, de szeretnéd könnyedebb, tudatosabb formában élvezni: ez a recept neked szól. 😌

Túrós tészta tejmentes módon
Hozzávalók
- 1/2 csomag füstölt tofu (itt célszerű a füstös íz miatt nem a simát használni)
- 60 g csicseriborsó tészta (bármilyen tészta megfelel)
- 3 ek vega tejföl (ízlés szerint lehet több vagy kesevesbb)
- 1 csipet só, bors
- fohagymapor (opcionális)
- kapor (opcionális)
Elkészítés
- Főzd meg a tésztát a csomagoláson írtak szerint, majd szűrd le
- Közben a füstölt tofut villával vagy kézzel morzsold össze, hogy túrószerű állagot kapj.Egy serpenyőben melegítsd át a tofu „túrót” kevés vízzel vagy egy kanál olívaolajjal, hogy lágyabb legyen.
- A tésztához add hozzá a vegán tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymaporral, és keverd krémesre.Forgasd bele a pirított tofut és már tálalhatod is!Friss kaporral a tetején még intenzívebbé heteted az ízélményt.
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!