10 perces tiramisu tej és tojás nélkül ☕️

A tiramisu igazi klasszikus desszert, amit szinte mindenki szeret – de valljuk be, nem mindig fér bele a mindennapokba a hosszú pepecselés és a cukros, krémes változat. Én is így voltam vele, amíg meg nem alkottam ezt a villámgyors, mentes verziót. ✨

Ebben a receptben a Szafi ropogós ripsz adja az alapot, a krémhez pedig az Alpro vaníliás manduladesszert gondoskodik a könnyű, lágy állagról. Mindössze néhány hozzávaló kell, és pár perc alatt összeáll. Egy kis pihentetés után pedig olyan finom, hogy garantáltan senki nem fogja hiányolni a hagyományos változatot!

Őszintén bevallom, ez a recept a pazarlás elkerülésének és a praktikum találkozásának gyümölcse. Azzal a klasszikus dilemmával indult a történet, hogy mi legyen a reggelről megmaradt kotyogós kávéval. Kiönteni bűn lett volna, de az íze hidegen már nem az igazi, egy teljes adagot meginni pedig egyenes út a plafon bámulásához éjjel. 🤔

💡 Ekkor jött az isteni szikra: mi lenne, ha ahelyett, hogy a mosogatóban végezné, új életre kelne egy isteni tiramisuban?

Tiramisut gyorsan

Gyorsan elkészül és bűntudat nélkül megeheted az egészet
Adag 1 adag
Elkészítés ideje 10 perc

Hozzávalók

  • 3 db szafi ripsz/pászka (lehet akár pufirízs vagy abonett is)
  • 1 db Alpro vaníliaízű, növényi alapú manduladesszert
  • 1 dl kávé
  • 1 tk rumaroma
  • 1 ek cukormentes kakópor
  • 20 g vaníliás fehérjepor
  • aprított pisztácia (díszítésnek vagy akár a középső krémhez adva is)

Elkészítés

  • Lefőzzük a kávét, majd hagyjuk hűlni és belekeverjük a rumaromát.
    A ripszet belemártjuk a kávéba (ne áztassuk el), és egy tál aljába helyezzük.
    Rákanalazzuk az Alpro manduladesszert felét, vagy főzhetünk saját pudingot is növényi tejjel.
    Újabb réteg kávés ripsz következik, majd ennél a pontnál felturbózzuk egy kis fehérjével is. Keverd a fehérjét vízzel úgy, hogy még krémes maradjon az állaga. Akár kókuszjoghurttal is készítheted. Ezt kend a következő rétegnek és ha igazán ínyenc vagy szórj rá aprított pisztáciát is.
    Végül ismét egy ripszes réteg és zárd le a tetejét a maradék pudinggal és szitálj a tetejére cukormentes kakaóport.
    Pihentessük egy órát legalább a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek és puhuljon a ripsz.
    Tálalásnál ismét jöhetnek pisztácia darabok, vagy akár liofilizált málna is.

Extra tipp

✨ Ha szeretnél egy kis csavart vinni a klasszikus ízvilágba, a rétegek közé pár kanál pisztáciakrémet is csempészhetsz. Ettől nemcsak extra krémes lesz, de a pisztácia különleges, édeskés íze igazi gourmet élménnyé varázsolja ezt a gyors tiramisut. 
Fogás: Desszert, vegan
Konyhák: Olasz

Elkészítetted a receptet?

Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!

Még több TikTokon! @tudatosan.tejment Húzd balra/jobbra a felső kártyát
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.
Close
© 2025 TUDATOSAN tejmetnesen Minden jog fenntartva.
Close