Ha édességre vágysz, de szeretnéd kerülni a finomított cukrokat és a sütést, ez a málnás csokis nyers szelet a tökéletes választás! Krémes, gyümölcsös, enyhén csokis – és pillanatok alatt elkészíthető. Tökéletes energiabomba reggelire, uzsonnára vagy akár desszertnek.

Málnás csokis hűtött álom
Hozzávalók
- 100 g gluténmentes zabliszt
- 50 g kókuszliszt
- 10 g cukormentes kakaópor
- 10 g csokis kollagén (lehet fehérje vagy kakaópor is)
- 10 g folyékony kókuszolaj
- 15 g méz (vagy más édesítő)
- növényi tej (ragacsos, össszeállt massza állaghoz)
- 250 g fagyasztott málna
- 1 tk chiamag
- 40 g étcsoki
Elkészítés
- Elsőként a málnát tegyük fel a tűzhelyre főzni. Amikor már forr, keverjük át többször és ha már kiengedett és levet is eresztett adjuk hozzá a chiamagot.Kapcsoljuk le a tüzet és hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük az alapot.
- Először a száraz hozzávalókat vegyítsük el alaposan, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a folyékony összetevőket. Az ideális állag eléréséhez gyúrjuk addig a masszát, amíg már nem ragad túlzottan, de nyomásra szépen összeáll.Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és egyenletesen, körülbelül másfél centiméter vastagra nyomkodjuk.Fontos, hogy a tészta ne legyen túl lágy vagy ragacsos!
- Ezután jöhet a langyosra hűlt málnás püré, amit egyenletesen oszlassuk el a tetején.Tegyük kicsit a fagyóba, amíg a csokimáz elkészül.
- Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokit és csorgassuk a málnás réteg tetejére.Mehet vissza a fagyasztóba és várjunk 1 órát, amíg a fagyasztóban roppanósra hűl, vagy hűtőbe kb 3 órára. (de tudom, ez irreális várakoztatási idő😋 )
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.