Gondoltad volna, hogy egy egyszerű bagett szelet mennyi kifinomult ízt rejthet? Ez a recept a sós és édes tökéletes harmóniáját kínálja, egy csipetnyi luxussal megfűszerezve. A friss, ropogós bagett, a krémes növényi krémsajt, az intenzív feketeerdei sonka és az édes füge találkozása igazi ínycsiklandó élményt nyújt. 🥓🥖
Ideális előételnek, könnyed vacsorára vagy egy elegáns vendégváró falatnak – garantáltan elvarázsol mindenkit! Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így a hétköznapokat is pillanatok alatt ünnepivé varázsolhatod. 🤤

Pikáns bagett szeletek sós-édes köntösben
Hozzávalók
- 1/2 db közepes méretű kovászos bagett
- 4-5 szelet feketeerdei sonka
- 2-3 db friss füge
- 3-4 db pekándió
- Friss rukkola vagy madársaláta a díszítéshez (opcionális)
- méz (opcionális)
Elkészítés
- A bagettet éles késsel szeleteljük fel körülbelül 1-1,5 cm vastag karikákra. Kevés olvasztott növényi vajon meg is piríthatjuk egy serpenyőben.A friss fügéket mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
- A bagett szeleteket kenjünk meg bőségesen a növényi krémsajttal, tegyük rá a sonkát (ezt is átmelegíthetjük egy serpenyőben) és koronázzuk meg az édes fügével. Szórjunk a tetejére aprított pekándiót vagy sima diót.
- Rendezzük el a kész bagett szeleteket egy tányéron és ízlés szerint csorgassunk rájuk egy kevés mézet.Díszíthetjük továbbá friss rukkola levéllel vagy madársalátával.
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!