Ki ne imádná a vietnámi éttermek ikonikus tekercseit? 🌯
A friss, zöldfűszeres nyári tekercs a könnyedség megtestesítője, míg a roppanós tavaszi tekercs a tökéletes kényeztetést ígéri. De mi van akkor, ha az ízélményért cserébe nem akarunk nehéz, olajban úszó ételt? Vagy ha egy könnyebb, gluténmentesebb és „tisztább” alternatívát keresünk? Pontosan erre a kérdésre kínál megoldást ez a receptem!
Egy olyan házi tekercset alkottam, ami kívülről ellenállhatatlanul ropogós, tele van friss, élénk ízekkel, mégis pillekönnyű és bűntudatmentes. Felejtsd el a bő olajat és a rejtett adalékokat! Itt csak a tiszta, hamisítatlan ízélmény vár rád. 🥢😍

Nyári tekercs kicsit megpirulva
Hozzávalók
- 1 db sárgarépa
- 1/2 db kígyóuborka (közepes méret)
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 10 db granéla (fagyasztott, fűszerezett)
- 5 db rizspapír
- 1/2 ek szezámolaj
- 1 ek GM szójaszósz
- 1 ek rizsecet
- 1 ek mogyoróvaj por
- 1/2 ek víz (opcionális)
Elkészítés
- Előkészület:Vágd a tetszőleges zöldségeket csíkokra. (leírtaktól eltérve nyugodtan használd a kedvenceidet)Garnéla sütése:Én most előre fűszerezett, fagyasztott garnélát választottam. Olvaszd ki, majd itasd le picit a nedvességet róluk egy papírtörlő segítségével. Ezt követően mehet a forró serpenyőbe és pár perc alatt süsd meg midnkét oldalát. (kifehéredik és elkezd barnulni akkor már jó)
- Összeállítás:Áztasd a rizslapokat meleg vízbe néhány másodpercig, míg hajlíthatóvá nem válik.Töltsd meg a lapok közepét a zöldségekkel és garnélával, majd hajts be először a két oldalánál és alulról kezd el szorosan feltekerni.
- Sütés: Tedd az air fryerbe 180°C-ra kb. 5-6 percre, amíg a külseje enyhén megpirul, de még nem szárad ki teljesen (maradjon roppanós a belseje!).
- Szósz:Keverd össze a szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat, vizet és a mogyórvaj port alaposan egy tálkában.Élvezd az ízeket!🦐
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!