A brunch-ok királynője kétségkívül az avokádó toast 🥑 – krémes, laktató és mindig trendi. A legtöbben tojással képzelik el, legyen az buggyantott vagy tükörtojás, de most egy kicsit más oldalát mutatom meg. Ebben a változatban nem a tojásé a főszerep, hanem a pirított paradicsomé, ami édes-savanykás ízével és szaftos állagával tökéletesen kiegészíti az avokádó krémességét.
Képzeld el a tökéletes kombinációt: a ropogós kenyér héja adja az első textúrát, az avokádó krémessége lágyan borítja be a szád, majd a meleg, pirított paradicsom íze teljesíti ki az élményt. Mindez mindössze pár perc alatt elkészül, mégis olyan érzés, mintha egy hangulatos brunch café-ban ülnél.
Szóval, ha legközelebb hétvégi reggelin gondolkodsz, dobd félre a megszokott tojásos verziót, és próbáld ki ezt a kicsit más, de garantáltan ízletes avokádó toastot!. 🍅

A brunch-ok új kedvence tojás nélkül
Hozzávalók
- 2 szelet kovászos bagett (vagy kenyér)
- 1,5 tk növényi vaj (nálam ez fokhagymás volt)
- 4-5 db koktélparadicsom
- 1/2 tk bazsalikom
- 1 csipet só
- balzsamecet (opcionális)
Avokádókrém
- 1/2 db avokádó
- 2-3 csepp citromlé (lehet lime is)
- 1/2 tk só
- 1/2 tk bors
- 1/2 tk fokhagymapor
- 1 tk koriander (szárított vagy friss)
Elkészítés
- A kenyérszeleteket pirítsd meg aranybarnára egy teáskanál növényi vajon.A paradicsomokat felezd el, egy kevés vajjal (vagy olívaolajjal), pirítsd 4–5 percig egy serpenyőben, amíg kissé karamellizálódnak.
- Az avokádót villával törd össze, sózd, borsozd,add hozzá a koriandert és pár csepp citromlevet.Kend a pirítósra az avokádókrémet, majd tedd rá a forró, pirított paradicsomokat.Szórd meg szárított bazsalikommal és ha szereted csorgass rá egy kevés balzsamecetet.
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!