Mert ki mondta, hogy a somlói csak ebéd után jár? Ez a zabkása a borús reggelek igazi megmentője – krémes, illatos, és minden kanálban ott lapul a desszertélmény. A vaníliás fehérjés zabkása alapot selymes csokipuding, roppanós dió és rumba áztatott vörösáfonya (vagy mazsola) teszi teljessé. Tökéletes, ha kényeztetnéd magad egy szürke reggelen, vagy ha villámgyors, mégis különleges vendégvárót készítenél. Mert néha igenis jól esik egy kis somlói hangulat – már reggel. 🍫😍

Somlói vibes reggelire ✨
Hozzávalók
- 60 g zabpehely
- 1 ek chia mag
- 30 g vaníliás fehérjepor
- 300 ml víz (lehet nöcényi tej is)
- 1 tk vaníliakivonat
- 125 g Alpro csokipuding (főzhetsz is egy lágyabb pudingot)
- 3 ek apróra vágott dió
- 1 marék aszalt vörösáfonya vagy mazsola
- 1 ek rumaroma
Elkészítés
- Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, chia magot, vaníliás fehérjeport, vaníliát és a vizet. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára, hogy besűrűsödjön.A vörösáfonyát (vagy mazsolát) áztasd be a rumba kb. 15–20 percre.
- Rétegezés:Reggel kanalazz a poharak aljába egy réteg zabkását, erre jöhet egy adag csokipuding, majd a dió és a rumos aszalt gyümölcs.Ha hígabb "öntetet" szeretnél, egy kevés vízzel lazíthatod a pudingot.Ismételd meg, ha magasabb réteges poharat szeretnél, és a tetejét díszítsd pár szem dióval, akár egy kevés csokireszelékkel is.
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!