A nyár egyik legjobb alapanyaga a cukkini: könnyű, sokoldalú és bármilyen fűszerrel jól harmonizál. Ez a tejmentes kapros cukkini krémleves egyszerre krémes és frissítő, miközben nem terheli meg a gyomrot. A kapor aromája különleges karaktert ad neki, az alaplé pedig még gazdagabb ízt kölcsönöz. Tökéletes egy könnyű ebédhez, előételként, vagy könnyű vacsorának egy szelet pirított magvas kenyérrel. 🌿

Hozzávalók
- 2 db közepes cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 500 ml alaplé (lehet víz is)
- 2 ek olívaolaj
- 4 ek növényi tejszín
- 1 csokor kapor
- 1 ek só (alapétől függően lehet több vagy kevesebb)
- 1 ek bors
- 1 tk kurkuma (opcionális)
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd egy lábasban olívaolajon üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a felkozkázott cukkinit és pár percig együtt pároljuk.Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, majd fedő alatt kb. 15 percig főzzük, amíg a cukkini teljesen megpuhul.A krémesebb állagért, keverünk hozzá egy kevés növényi tejszínt és forraljunk rajta egyet.Lekapcsolás után hozzáadjuk a friss, apróra vágott kaprot, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
- Extra kaporral megszórva, pirított magvakkal tálaljuk.
Extra tipp
✨ Ha igazán frissítő fogásra vágysz, hagyd a levest teljesen kihűlni, majd tedd hűtőbe 1–2 órára és hideg krémlevesként tálald. A kapor így még intenzívebben érvényesül majd, ami visszarepít a nyári hangulatba.
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.