Hűsítő kapros cukkinikrémleves

A nyár egyik legjobb alapanyaga a cukkini: könnyű, sokoldalú és bármilyen fűszerrel jól harmonizál. Ez a tejmentes kapros cukkini krémleves egyszerre krémes és frissítő, miközben nem terheli meg a gyomrot. A kapor aromája különleges karaktert ad neki, az alaplé pedig még gazdagabb ízt kölcsönöz. Tökéletes egy könnyű ebédhez, előételként, vagy könnyű vacsorának egy szelet pirított magvas kenyérrel. 🌿

Adag 2 adag
Sütési idő 15 perc
Elkészítés ideje 25 perc

Hozzávalók

  • 2 db közepes cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 500 ml alaplé (lehet víz is)
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 ek növényi tejszín
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek (alapétől függően lehet több vagy kevesebb)
  • 1 ek bors
  • 1 tk kurkuma (opcionális)

Elkészítés

  • A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd egy lábasban olívaolajon üvegesre pirítjuk.
    Hozzáadjuk a felkozkázott cukkinit és pár percig együtt pároljuk.
    Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, majd fedő alatt kb. 15 percig főzzük, amíg a cukkini teljesen megpuhul.
    A krémesebb állagért, keverünk hozzá egy kevés növényi tejszínt és forraljunk rajta egyet.
    Lekapcsolás után hozzáadjuk a friss, apróra vágott kaprot, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
  • Extra kaporral megszórva, pirított magvakkal tálaljuk.

Extra tipp

Ha igazán frissítő fogásra vágysz, hagyd a levest teljesen kihűlni, majd tedd hűtőbe 1–2 órára és hideg krémlevesként tálald. A kapor így még intenzívebben érvényesül majd, ami visszarepít a nyári hangulatba.
Fogás: Leves, vegan
Konyhák: Magyar

Elkészítetted a receptet?

Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!

Még több TikTokon! @tudatosan.tejment Húzd balra/jobbra a felső kártyát
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.
Close
© 2025 TUDATOSAN tejmetnesen Minden jog fenntartva.
Close