Invisible Apple Cake mentesen – a francia csoda új köntösben

Az utóbbi időben mindenhol felbukkant a „láthatatlan almás süti” – vagy ahogy a franciák nevezik: Gâteau invisible aux pommes.
Ez a különleges, francia eredetű sütemény az internetet is meghódította Invisible Apple Cake néven, és nem véletlenül! A tésztában szinte eltűnnek a vékonyra szeletelt almák, a végeredmény pedig egy selymesen puha, gyümölcsös, illatos süti, ami egyszerre elegáns és otthonos. 💫

Mivel nálam minden recept tejmentes és tudatos alapanyagokra épül, megalkottam a mentes verzióját, ami legalább olyan varázslatos, mint az eredeti.
Ebben a változatban zabliszt és kókuszliszt adja a lágy, rostban gazdag alapot, tápiókakeményítő helyettesíti a tojást, és kókuszkrém gondoskodik a selymes textúráról. Az eredmény: egy franciásan finom, mégis mentes desszert, ami szó szerint elolvad a szádban. 🍏

Ez a süti tökéletes választás egy őszi délutánra, egy bögre meleg fahéjas teával vagy növényi lattéval.

Ha eddig csak képeken láttad a Gâteau invisible-t, most itt a lehetőség, hogy most kipróbáld! 🤍

Láthatatlan almás süti mentesen – Gâteau invisible újragondolva

Adag 4 adag
Sütési idő 45 perc
Elkészítés ideje 1 hour 10 perc

Hozzávalók

  • fél kg alma (általad kedvelt, nálam Idared)
  • 90 g zabliszt
  • 30 g kókuszliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 250 ml kókuszkrém (nálam Lidl konzerves)
  • 1 csipet
  • 1,5 ek tápióka keményítő (vagy kukoricakeményítő)
  • 1/2 tk vanília aroma
  • 2 ek Szafi Free Ötszörös erősségű kókuszvirágcukor, steviával (vagy általad használt édesítő)
  • 1/2 tk szerecsendió
  • 1 csipet kurkuma (opcionális)
  • szeletelt mandula (kb 50g a tetejére)

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés).Bélelj ki egy kisebb sütőformát sütőpapírral.
  • Az almákat hámozd meg, magozd ki, és nagyon vékony szeletekre (szinte lapokra) vágd. Ez a süti titka: a szeletek rétegezve összesülnek, ettől lesz „láthatatlan”.
  • Keverd össze a száraz hozzávalókat: zabliszt, kókuszliszt, tápiókakeményítő, sütőpor, fahéj, szerecsendió, kurkuma és só.
    Egy másik tálban készítsd el a nedves alapot: kókuszkrém, édesítő, vaníliakivonat. Keverd simára, majd öntsd a száraz hozzávalókhoz.
    Forgasd az almaszeleteket óvatosan a tésztába, hogy minden szeletet bevonjon.
  • Öntsd a masszát az előkészített formába, egyengesd el, majd finoman nyomkodd le, hogy az almák egymásra feküdjenek és szórd meg a tetejét mandula szeletekkel.
    Süsd 40–45 percig, amíg aranybarna és illatos lesz.
    Tálald langyosan vagy hűtve, egy kis fahéjjal meghintve, esetleg egy kanál kókuszjoghurttal a tetején.
    Ha van időd kivárni, hidegen még finomabb – a textúra összeér, és minden falat selymesen lágy lesz.

Extra tipp

Ha keversz kétféle almát (pl. Jonagoldot és Idaredet), a süti íze sokkal gazdagabb lesz: az egyik édes, a másik friss-savanykás karaktert ad. Ettől még harmonikusabb az ízvilág. 🍎🍏
Fogás: Desszert
Konyhák: Francia

Elkészítetted a receptet?

Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!

Még több TikTokon! @tudatosan.tejment Húzd balra/jobbra a felső kártyát
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.
Close
© 2025 TUDATOSAN tejmetnesen Minden jog fenntartva.
Close