Komfort tészta, ami egészséges és pillanatok alatt elkészül

Rohanós nap? Nyaralás előtti hűtőürítés? Ez a recept mindegyik helyzetre a Jolly Joker megoldás! Gyors, tápláló és szinte bármilyen maradék alapanyagból elkészítheted, ami épp otthon van. 🃏

Fehérjedús, ha csicseriborsó tésztával készíted. A csicseriborsó alapú tészta sokkal több fehérjét tartalmaz, mint a sima változat, ráadásul gluténmentes is. Persze az íze nem olyan, mint az igazi frisss házi tésztának, így ha azt preferálod inkább akkor bátran használd. 🍝

Rostban gazdag, köszönhetően a zöldségeknek. A cukkini, kukorica, paradicsom és olívabogyó együtt nemcsak színes, hanem igazi rostbomba is, ami jót tesz az emésztésednek. De a legjobb az egészben a rugalmassága! Bátran használd fel hozzá a hűtőben szomorkodó zöldségeket is – hidd el, hálásak lesznek, amiért új életre kelhetnek ebben a selymes, krémes mártásban. 😋♻️

Zöldséges, tejszínes tészta

Gyors, akár maradék mentésére is tökéletes recept
Adag 1 Adag
Sütési idő 10 perc
Elkészítés ideje 20 perc

Hozzávalók

  • 60 g csicseriborsó tészta (vagy más GM tészta)
  • 50 g cukkini
  • 30 g kukorica (konzerv)
  • 15 g olivabogyó (kb. 6–8 szem)
  • 50 g paradicsom (vagy 4-5 koktélparadicsom)
  • 20 g vöröshagyma (kb. 1/4 kis fej)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 50 ml növényi tejszín
  • 1 kk só,bors
  • oregánó, bazsalikom (opcionális)

Elkészítés

  • Főzd meg a tésztát sós vízben, a csomagoláson írtak szerint.
  • Zöldségek előkészítése:
    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A cukkinit, paradicsomot, olívát vágd kisebb kockákra vagy félkarikákra.
  • Pirítás:
    Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd dobd rá a hagymát. 1-2 perc múlva add hozzá a fokhagymát is. Ezután jöhet a cukkini, pirítsd néhány percig, hogy egy kicsit megpuhuljon, de még roppanós maradjon.
    Add hozzá a leszűrt kukoricát, majd a paradicsomot és az olívabogyót is. Sózd, borsozd, fűszerezd oregánóval/bazsalikommal. Főzd együtt néhány percig, hogy a paradicsom kissé összeessen,
  • Tejszínes szósz:
    Öntsd rá a főzőtejszínt, keverd el, majd forrald össze 2-3 perc alatt. Add hozzá a főtt tésztát, majd jól forgasd össze. Ha túl sűrű, egy kevés főzővízzel lazíthatod.
  • Tálalás:
    Frissen, forrón a legfinomabb! Én imádom a tetejére olvadó reszelt sajttal, de ha valami könnyedebbre vágysz, egy csokor aprított zöldfűszer is csodát tesz vele.

Extra tipp

🌱 Ha szeretnéd még komplexebbé és laktatóbbá tenni, tehetsz hozzá extra csicseriborsót, gombát vagy akár tofut is – így még magasabb lesz a fehérje- és rosttartalom

Elkészítetted a receptet?

Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!

Még több TikTokon! @tudatosan.tejment Húzd balra/jobbra a felső kártyát
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.
Close
© 2025 TUDATOSAN tejmetnesen Minden jog fenntartva.
Close