Az ősz igazi kincseket tartogat a konyhában: színes, tápanyagban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek nemcsak finomak, hanem segítenek feltölteni a szervezetünket vitaminokkal a hűvösebb hónapokra. 🌟
Ez a céklás–almás–répás saláta kókuszjoghurttal egyszerre frissítő és tápláló, miközben tele van antioxidánsokkal, rosttal és természetes édességgel. Könnyű elkészíteni, szezonális alapanyagokból áll, és igazi színpompát visz az asztalra – tökéletes választás az őszi vitaminpótláshoz! 🤎
Így önálló vegán fogásként is megállja a helyét, ha valami tápláló, mégis könnyed ételre vágysz. Ugyanakkor a sokoldalúsága miatt köretként is szuper választás: jól illik sült húsokhoz, halakhoz – például egy omlós lazac vagy ropogósra sült pisztráng mellé különösen finom. 🥗

Céklás-répás vitaminbomba kókuszjoghurttal
Hozzávalók
- 1 db nagyobb méretű cékla
- 1 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes alma
- 5 ek kókuszjoghurt
- 1/3 db citrom leve
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1/2 tk fokhagymapor
- 1/2 tk őrölt fűszerkömény
- 1/2 tk kurkuma
- 1/2 tk fahéj
- 1 tk rozmaring (opcionális)
Elkészítés
- A céklával kezdünk: főzd héjában 30–50 percig közepes lángon, vagy süsd alufóliába csomagolva 180–200°C-on 45–60 percig, amíg teljesen megpuhul. Ellenőrizd villával: ha könnyen belemegy, kész. Hagyd kicsit hűlni, majd pucold meg és reszeld le.
- A répát pucold meg és reszeld le, az almát pedig vágd vékony csíkokra vagy reszeld.Egy tálban forgasd össze a céklát, répát és almát, majd kanalazd rá a kókuszjoghurtot.Ízesítsd sóval, borssal, fűszerekkel és a friss citromlével.
- Keverd össze óvatosan, hogy minden hozzávalót bevonjon a joghurt, és már tálalhatod is – önálló vegán fogásként, vagy színes köretként.
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!