Ahogy beköszöntött a szeptember, és újra indulnak a suli- és munkahetek, én mindig keresek valami gyors, finom, mégis tápláló nasit. Így született meg ez a saját csokikrémem: mogyoróvaj, kakaó, csokis kollagén és glicin keveréke – a klasszikus Nutella egészséges alternatívája.
Nem csak finom, hanem praktikus is: egy kis üveg ebből az uzsiból könnyen mehet a táskádba, hogy a suli közben vagy munkahelyen is legyen egy kis energiapótlás.😋
Ráadásul a kollagén plusz fehérjét biztosít, a glicin jótékony hatással van az emésztésre, valamint természetes magnéziumforrás, ami hozzájárul a feszültség oldásához és az energiaszinted fenntartásához – így ez az uzsi tényleg finom és tápláló egyszerre.

Mogyoróvaj, kakaó és kollagén: az új kedvenc krém receptem
Hozzávalók
- 1 db alma
- 1 tk natúr mogyoróvaj (kb 10g)
- 3 g kakaópor (1ek)
- 10 g csokis kollagénpor (elhagyható, de akkor több kakaóport rakjunk)
- 4 g glicin (lehet méz is)
- 10 g növényi tej (vagy víz)
Elkészítés
- Keverjünk az összetevőkből egy homogén masszát, vágjuk szeletekre az almát és már készen is vagyunk.Édesítéshez választhatod a számodra legmegfelelőbb módot. A glicin kristályossága ad egy ropogós textúrát neki, ha ezt elkerülnéd használd porrá őrölve, vagy helyettesítsd mézzel, azonban itt lehet kevesebb folyadék szükséges az összeállításnál.Egy kis csipet só szintén kiemeli a csoki ízét, de ez elhagyható.Tedd egy üvegbe, és hűtőben tárold, ha nem fogy el azonnal. 😄
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!