Az utóbbi időben egyre népszerűbb lett a zöldségből készült tortilla, és nem véletlenül: könnyű, tápláló, gluténmentes, és remek alapja lehet egy gyors ebédnek vagy vacsorának. Most egy répából készült tortilla receptet hoztam nektek, ami nálam abszolút kedvenc lett.
Ha már unod a reggeli szendókat vagy csak kicsit feldobnád a reggeledet ez egy remek opció, hiszen a kinézete azonnal extra hangulatot varázsol az asztalra.

Répás tortilla
Hozzávalók
- 2 db sárgarépa (közepes)
- 2 ek lenmagliszt vagy őrölt lenmag
- 6 ek víz
- 50 g növényi sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet fokhagymapor
Elkészítés
- Lentojás készítése:Keverd össze a lenmaglisztet vízzel, és hagyd állni 5-10 percig, míg zselés állagú nem lesz.
- Répa előkészítése:Reszeld le a répát apróra, majd kicsit nyomkodd ki a levét.
- Alap összeállítása:Egy tálban keverd össze a reszelt répát, a lentojást, a növényi sajtot és a fűszereket.Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd kanalazd rá a masszát 4 részre osztva. Lapítsd ki kör alakúra, kb. 3-4 mm vastagra.
- Sütés: 180°C-on 20-25 percig, amíg barnulni kezd a széle.Hagyd kihűlni, majd töltsd meg kedvenc hozzávalóiddal. Fontos, hogy melegen ne próbáljuk meg felszedni, mert lágy lesz a sajttól és könnyen széteshet.
- Tálalási tippek:Megtöltheted friss zöldségekkel, avokádóval, kedvenc sonkáddal vagy akár tofuval.Ha ropogósabbra sütöd, kisebb alakzatban, akkor chipsként is tálalhatod egy finom mártogatós mellé.
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!