Ha egy tápláló, mégis egyszerűen elkészíthető palacsintára vágysz, amitől nem leszel rögtön éhes, próbáld ki ezt a quinoás verziót! 🌱
Nem kell hozzá liszt, tej vagy tojás – csak egy kis áztatás, turmixolás és már sütheted is!
Fahéjasan, szezonális gyümölcsökkel vagy juharsziruppal igazi kényeztető, mégis tudatos választás. 😊

Quinoa alapú palacsinta finomságokkal
Természetesen gluténmentes és teljes értékú fehérjeforrás
Hozzávalók
- 170 g nyers quinoa
- 120 ml víz (turmixoláshoz, szükség szerint lehet több)
- 1 csipet só
- 1/2 tk sütőpor (opcionális – lazább állaghoz)
- 1 tk olíva- vagy kókuszolaj (tésztába opcionális, teheted a sütéskor a serpenyőbe is)
- 1 tk fahéj
- 1 tk méz vagy juharszirup
Elkészítés
- Áztatás:Öblítsd át a quinoát alaposan (többször is!), majd áztasd be legalább 2 órára bő vízbe. (ez a vízmennyiség nem szerepel a hozzávalóknál)
- Turmixolás:Szűrd le az áztatóvizet, és tedd a quinoát turmixgépbe. Add hozzá a 120 ml friss vizet, a sót és az ízesítőket. Turmixold krémes, palacsintatészta állagúra. (Ha túl sűrű, adj hozzá még kevés vizet, max. 30–50 ml-t.)
- Sütés:Hevíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, kend ki olajjal, majd egy merőkanál segítségével adagold a tésztát. Süsd oldalanként kb. 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.
- Tálalás:Dobd fel friss gyümölcsökkel, juharsziruppal, növényi joghurttal. Én a képen a gofrinál is alkalmazott növényi joghurt és vaníliás fehérje kombót használtam, amit extráztam egy kevés eperrel és banánnal, a tetejét zero sziruppal bolondítottam meg.Jöhet bármi, ami a saját ízvilágodhoz passzol.
Extra tipp
✨ Ez a verzió édesen készült, de sósan is szuper finom!
Érdekelne egy külön recept a sós változatra is? Írd meg kommentben! 👇
- Például próbáld ki fokhagymaporral, kurkumával vagy aprított petrezselyemmel fűszerezve, és tálald avokádókrémmel, sült zöldségekkel vagy hummusszal.
Érdekelne egy külön recept a sós változatra is? Írd meg kommentben! 👇
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.