Az air fryer messze az egyik kedvenc konyhai eszközöm. 💛 Nemcsak azért, mert rengeteg időt spórolok vele a hétköznapokban, hanem mert közben elkerülöm a kellemetlen olajszagot is, amit annyira nem szeretek a hagyományos sütésnél. Sokkal kevesebb olajra van szükség, így könnyedebb és egészségesebb ételek készülnek benne – pontosan olyanok, amilyeneket szívesen eszem a mindennapokban.
Az air fryerben sült krumpli számomra azért is nagy kedvenc, mert egyszerre egészségesebb és elképesztően finom. A krumpli kívül ropogósra sül, belül pedig puha marad, pont úgy, ahogy szeretem. A titok a hőfok fokozatos emelése: először alacsonyabb hőmérsékleten kezdem, majd magasabb fokon fejezem be, így lesz igazán tökéletes minden egyes falat. 🥔

Ropogós sültkrumpli olajszag nélkül
Hozzávalók
- 500 g sárga burgonya
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1/2 tk fokhagymapor
- 1/2 tk füstölt paprika (opcionális)
Elkészítés
- A burgonyát alaposan megmossuk, igény szerint meghámozzuk, majd egyforma hasábokra vagy kockákra vágjuk.10–15 percre hideg vízbe áztatjuk, majd papírtörlővel teljesen szárazra töröljük.Egy tálban összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal és a választott fűszerekkel.
- Az airfryer kosarába tesszük, ügyelve rá, hogy ne fedjék nagyon egymást.Először 150 °C-on 10 percig sütjük, majd 180 °C-on további 15–20 percig, félidőben átforgatva.
- Friss zöldfűszerekkel, melegen tálaljuk.Köretként vagy akár egy esti film mellé is szuper választás. Remekül illik hozzá tahinis mártogatós vagy frissítő tzatziki – ezek receptjét megtalálod a korábbi posztjaimban. 😊 🎬
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!