Karácsony Kevin nélkül? Na, ugye.
Karácsony szaloncukor nélkül? Ugyan már. 😌
Ma egy könnyed, mentes szaloncukor-inspirációt hoztam: datolya, mogyoró, pisztácia… és egy kis ünnepi varázs. ✨
Ha te sem vagy a hétköznapi zselés szaloncukor híve, vagy csak próbálsz jobban odafigyelni a tiszta étkezésre, akkor mindenképp ajánlom ezeket a verziókat. Töltheted bármilyen magkrémmel, vagy fehérjés, növényi joghurtos krémmel. (szerintem a Mendula fahéjas mandulakrémmel is mennyei)
Gyors, finom, ünnepi – mint a ’90-es évek karácsonyfilmjei. 🎬💛

Szaloncukor pár lépésben, egy egészségtudatos karácsonyhoz
Hozzávalók
- 9 db datolya (ha csak 3-at szánsz egy emberre)
- 3 tk pisztáciakrém
- 3 tk mogyoróvaj (lehet akár por is vízzel elkeverve)
- 1 tábla étcsoki
Kókuszos krém
- 2 tk kókuszjoghurt
- 1/4 adagoló vaníliás fehérje
- 2 tk kókuszreszelék
- aprított magak és kókuszchips (díszítéshez)
Elkészítés
- Érdemes nagyobb szemű és édesebb fajtájú datolyát választani.Hosszában bevágjuk a datolyákat úgy, hogy a maghoz hozzáférjünk. Eltávolítjuk a magot, majd kicsit szétnyitjuk jobban a kezünkkel.Megtöltjük a kedvenc krémünkkel és betesszük a fagyasztóba 5-10 percre. Ezalatt az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
- A lehűlt datolyákat egyesével bevonjuk a csokival és betesszük a hűtőbe egy 10-15 percre amíg megdermed a csokoládé.
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!