Nincs is jobb, mint amikor a konyhát betölti a friss banán és a sütemény illata! 🍞
Ez a banánkenyér kívülről enyhén ropogós, belül pedig extra puha és szaftos – tökéletes reggelire, uzsonnára vagy akár egy kis délutáni nassolásra. Egyszerűen elkészíthető, és mindenki imádni fogja a természetes édes ízek harmóniáját. 🍯 Nálunk családi körben van, hogy minden hétvégén elkészül. 😋
És hogy a kényeztetés teljes legyen, ne felejts el mellé egy forró italt készíteni – legyen az egy finom kávé, chai latte vagy kakaó. Így a puha, szaftos banánkenyér élménye tényleg teljes lesz! ☕

Banánkenyér
Hozzávalók
- 2 és fél db banán
- 2 db tojás
- 60 g gluténmentes zabliszt (darált zabpehely)
- 40 g kókuszliszt
- 1 csomag vaníliás zero eritrit (vagy aroma) (elhagyható)
- 30 ml olvasztott kókuszolaj
- 1 csipet só (kihozza az édes ízeket)
- 1/2 csomag sütőpor (lehet ez is gluténmentes)
- 60 g étcsokoládé darabolva lehet több is 🙂
- 5-6 db dió/pekándió (díszítésnek)
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra (alsó-felső sütés), és bélelj ki egy kenyérformát sütőpapírral vagy kend ki olajjal.
- A banánokat villával törd pépesre, majd keverd hozzá a tojásokat, kókudzolajat és a vaníliát
- Egy másik tálban keverd össze a kókusz- és zablisztet, sütőport, és sót.(ha zabpelyhet használ, akkor először aprítóban daráld le és úgy használd fel)
- Öntsd a száraz hozzávalókat a banános masszához, keverd össze óvatosan, amíg épp összeáll. Ha használsz diót vagy csokit, most add hozzá.
- Ha extra mutatósra szeretnéd, a tetejére tehetsz egy fél banánt félbevágva, extra csokidarabokat és diót sütés előtt.
- Sütés:Öntsd a masszát a formába, simítsd el a tetejét.Süsd kb. 30-35 percig, amíg a közepe is átsül (tűpróbával ellenőrizd!, nem minden sütő egyforma).
- 🌱 Tipp:Még finomabb lesz másnapra! (tudom ezt nehéz kivárni, én sem szoktam😊)
Extra tipp
Elkészítetted a receptet?
Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!