Feketeerdei sonkába tekert spárga krumplival

Ebben a receptben a selymesen füstös feketeerdei sonkával ölelkezik össze, mellé pedig jön egy tál illatos, fűszeres krumpli – tejmentesen, ahogy nálam mindig. Gyors, tápláló és gyönyörű tányéron is!

Göngyölt spárga krumplival

Akár körtenek, akár így önmagában is megállja a helyét
Adag 2 adag
Sütési idő 15 perc
Elkészítés ideje 25 perc

Hozzávalók

  • 2 db közepes krumpli
  • 5 szelet feketeerdei sonka
  • 1 csokor spárga
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek sültkrumpli fűszersó

Elkészítés

  • Előkészítés:
    Megpucoljuk a krumplit és feldaraboljuk, fűszerezzük.
    Törd le az alsó, fás részt (általában magától elpattan ott, ahol kezd puha lenni). Ha vastagabb a szára, meg is hámozhatod egy zöldséghámozóval az alsó harmadán.
  • Blansírozás:
    Forralj fel egy nagyobb lábosban sós vizet (kb. 1 liter vízhez 1 teáskanál só). Tedd bele a spárgát, és főzd kb. 2–3 percig. Az idő letelte után szűrd le a spárgát, és azonnal tedd a jeges vízbe kb. 2 percre, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
  • Összeállítás:
    Fújjunk be egy tálat olajjal, vagy kenjük ki és béleljük ki a krumplival.
    A spárgákat tekerjük be a sonkába, majd helyezzük a krumpli tetejére.
  • Elkészítés:
    Süssük lefedve 10 percig, majd a fóliaát leszedve piritsuk további 8 percig.
    Ellenőrizzük, hogy elkészült-e a krumpli és ha ízlésünknek megfelelő állagú készen is vagyunk.

Extra tipp

✨ Ha szeretnéd extra ízekkel feldobni, mehet mellé egy tejmentes mustáros vinaigrette vagy joghurtmentes citromos „öntet” pl. kesudióval vagy tahinivel.

Elkészítetted a receptet?

Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!

Még több TikTokon! @tudatosan.tejment Húzd balra/jobbra a felső kártyát
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.
Close
© 2025 TUDATOSAN tejmetnesen Minden jog fenntartva.
Close