Banános-mogyivajas hűtött „hamis Snickers” 🥜🍫

Képzeld el a Snickerst… csak egészségesebb, lágyabb és banánosabb! Ez a hűtött finomság krémes mogyivajjal, roppanós csokival és édes banánréteggel készül – és garantáltan nem éli meg a holnapot a hűtőben. 🤭
Pár hozzávaló, pár perc munka, és máris ott pihen előtted a legfinomabb desszert, ami tökéletes kávé mellé, vendégvárónak vagy edzés előtti nasinak.

⚠️ Figyelem! A fogyasztása súlyos függőséget okozhat!! Mellékhatások: mosolygás, repetázás és a hűtő titkos fosztogatása. 🕵️‍♀️

Hűsítő banános snickers

Nyári napokon egy gyors nasi, ami nagyszerű energialöket is egyben
Adag 2 adag
Elkészítés ideje 2 hours

Hozzávalók

  • 1 db banán
  • 40 g mogyoróvaj por (lehet rendes mogyivaj is, de az kicsit kalóriadúsabb)
  • 20 g fehérjepor (nálam vaníliás rizs)
  • 1 dl víz
  • 40 g étcsoki
  • 20 g mogyoró (lehet sós vagy sótlan is)

Elkészítés

  • Válassz egy tálcát vagy vágódeszkát, ami befér a fagyasztóba és bélled ki sütőpapírral, hogy könnyen fel tudd majd róla szedni az elkészült finomságot.
    Elsőként a banánt vágjuk vékonyabb karikákra és halmozzuk a sütőpapírra, szorosan egymáshoz.
  • Keverjük ki a krémet:
    A mogyoróvaj port, fehérjét és vizet keverjük el, hogy krémes állagot kapjunk. Itt inkább apránként adagoljuk a porokhoz a vizet, mert nem mindegyik fehérje egyforma, lehet másképp veszik fel a folyadékot.
    Ezután a krémes masszával kenjük meg a banánok tetejét, majd szórjuk meg a tetejét apróra vágott mogyoróval.
    Mehet a fagyasztóba amíg a csokival foglalkozunk.
  • A válaszott étcsokit ( ha lehet minél magasabb százalékban tartalmazzon kakaót), olvasszuk fel vízgőz felett. Adhatunk hozzá egy tk kókuszzsírt, vagy ha van már bevált praktikánk alkalmazhatjuk azt is.
    Nálam egy kis melegített növényi tej is került bele a folyósabb állag elérése érdekében.
    Amikor megvagyunk az olvasztással, vegyük ki a fagyóból a banánokat és csorgassuk a tetejére az étcsokit. Itt én óvatosan kenegettem is rajta, hogy egyenletes legyen de ezáltal nem lett homogén a teteje.
  • Ezután jön a legnehezebb rész… várni, amíg megfagy picit és élvezhető lesz a végeredmény. Legjobb ha legalább 1-1,5 vagy akár 2 órát is a fagyóban marad, hogy roppanós legyen a csoki és können leválljon a papírról.
    Vigyázz, függőséget okoz!

Extra tipp

✨ Banán helyett használhatsz datolyát is, az édesebb és karakteresebb ízekért. (érkezek ezzel a verzióval is a jövőben)

Elkészítetted a receptet?

Kipróbáltad a receptet? Bátran kísérletezz a saját ízesítéseiddel, variáld a hozzávalókat, és meséld el, hogy sikerült! Ha feltöltöd Instára, jelölj meg @tudatosantejmentesen és használd a #Tudatosantejmentesen hashtaget – imádom látni, ti hogyan alkottok a konyhában!

Még több TikTokon! @tudatosan.tejment Húzd balra/jobbra a felső kártyát
Egérrel húzd a felső kártyát, vagy használd a gombokat.
Close
© 2025 TUDATOSAN tejmetnesen Minden jog fenntartva.
Close